Sự Hòa Hợp Giữa Chủ Ngữ Và Dộng Từ Cô Mai Phương

     

Hôm ni gift4u.vn sẽ hỗ trợ đến chúng ta một điểm ngữ pháp cực kì quan trọng chính là Sự liên kết giữa các thì, giữa chủ ngữ và động từ. Bên cạnh lý thuyết cơ bạn dạng thì nội dung bài viết hôm ni sẽ triệu tập chủ yếu vào Bài tập sự hòa thích hợp giữa những thì Cô Mai Phương tất cả đáp án để chúng ta luyện tập xuất sắc hơn cùng xem bài viết dưới phía trên nhé.

Bạn đang xem: Sự hòa hợp giữa chủ ngữ và dộng từ cô mai phương

*
*
*
*
*
*
*
Bài tập SUBJECT và VERB AGREEMENT gồm đáp án

A. Khổng lồ have B. Have C. Having D. Has

Question 2: There are small……………………….between British and American English.

A. Differences B. Difference C. Differently D. Different

Question 3: The quality of these recordings __________ not very good.

A. Be B. Are C. Am D. Is

Question 4: The number of students in this class …………. Limited lớn thirty.

A. Be B. Are C. Is D. Am

Question 5: Not only the air but also the oceans ……….. Been polluted seriously.

A. Have B. Has C. Is having D. Are having

Question 6: Working in the factory ……….. Not what children should do

A. Be B. Is C. Are D. Have been

Question 7: A large number of students in this school………. . English quite fluently

A. Speaks B. Is speaking C. Has spoken D. Speak

Question 8: Bread và butter ………. What she asks for

A. Is B. Are C. Will be D. Have been

Question 9: Either John or his wife ………breakfast each morning.

A. Make B. Is making C. Makes D. Made

Question 10: Some of the milk I bought last night ……….. Not fresh anymore.

A. Is B. Is being C. Are D. Are

Question 11: The use of credit cards in place of cash ________ increased rapidly in recent years.

A. To have B. Have C. Has D. Having

Question 12: Neither of the answers ……………….. Correct.

A. Are B. Is C. Be D. Have been

Question 13: The weather in the southern states ………….. Very hot during the summer.

A. Get B. Have got C. Is got D. Gets

Question 14: Each of the residents in this community ……….. Responsible for keeping this park clean.

A. Is B. Am C. Are D. Were

Question 15: Anything __________ better than going lớn the movies tonight.

A. Is B. Are C. Am D. Were

Question 16: What time __________ the news on TV?

A. Is B. Am C. Are D. Were

Question 17: The effects of cigarette smoking _________ have been proven to lớn extremely harmful.

A. Have B. Has C. To have D. Having

Question 18: Advertisements on TV ________ becoming more competitive than ever before.

A. Is B. Are C. Was D. Was

Question 19: One of the countries I would lượt thích to visit ……….Italy

A. Be B. Are C. Am D. Is

Question 20: A pair of jeans _______ in the washing machine this morning.

A. Is B. Are C. Have been D. Were

Question 21: Three weeks …………not enough for the holiday.

A. Are B. Were C. Was D. Be

Question 22: Linguistics……..out the ways in which languages work

A. Find B. Founded C. Finds D. Finding

Question 23: The Philippines………of more than 7000 islands.

A. Consist B. Consisting C. Consisted D. Consists

Question 24: The police ……….. Khổng lồ interview Fred about a robbery.

A. Want B. Wants C. Wanting D. Has wanted

Question 25: Can I borrow your scissors? Mine …….not sharp enough.

A. Is B. Are C. Isn’t D. Aren’t

Question 26: A number of workers … asked for a rise since last month.

A. Have B. Has C. Having D. To have

Question 27: Some foods … him ill.

A. To make B. Making C. Makes D. Make

Question 28: There … only a few people at the meeting last night.

A. Been B. Were C. Are D. Was

Question 29: Collecting old coins and paper notes … one of my hobbies.

A. Being B. Were C. Are D. Is

Question 30: Mr. Thomson with his wife and his three children … abroad

A. Lớn be B. Have been C. Are D. Is

Question 31: Neither Daisy nor I … glad to bởi vì that.

A. Am B. Has been C. Are D. Is

Question 32: The picture of the soldiers ………………. Back a lot of memories.

A. Bring B. Bringed C. Brings D. Are bringing

Question 33: Anybody who …………. A fever must go home immediately

A. Has B. Have C. Is D. Are

Question 34: The English … to lớn drink tea.

A. Likes B. To like C. Like D. Has liked

Question 35: That you take a computer course … very necessary.

A. Am B. Have been C. Are D. Is

Question 36: A pack of wild dogs ………… frightened all the ducks away

A. Have B. Has C. Have been D. Has been

Question 37: Every elementary school teacher ……………. Khổng lồ take this examination.

A. Have B. Has C. Have had D. Has had

Question 38: The jury at this trial ……….. Members of the local communities

A. Is B. Are C. Be D. Has been

Question 39: Most of the students in this class __________ from South Africa

A. Is B. Am C. Are D. Comes

Question 40: Half of the money … khổng lồ Mr. Lam.

A. Belongs B. Belong C. To lớn belong D. Belonging

Question 41: The office …………on the weekend.

A. Close B. Closes C. Is closed D. Are closed

Question 42: The keys of the house ……….lost.

Xem thêm: Top 5 Viết Đoạn Văn Miêu Tả Hoạt Động Của Một Em Bé Đang Tuổi Tập Nói, Tập Đi

A. Have B. Has C. Have been D. Has been

Question 43: Ten miles ………. A very long distance for us lớn walk.

A. Is B. Are C. Be D. Am

Question 44: The books borrowed from the library ……… on my desk.

A. Is B. Are C. Is being D. Are being

Question 45: The boy who won the two medals ………. A friend of mine.

A. Is B. Are C. Be D. Being

Question 46: Three fifths of the land in this area ………. Used for community purposes.

A. Is B. Are C. Have D. Has

Question 47: The pilot along with his passengers … rescued last night.

A. Am B. Have been C. Was D. Is

Question 48: Where ……………. Does your family live?

A. Is B. Are C. Bởi vì D. Does

Question 49: The trousers you bought for me ………….. Me.

A. Doesn’t fit B. Don’t fit C. Isn’t fit D. Aren’t fit

Question 50: Either you or I ……….. Able to vị that job.

A. Am B. Is C. Are D. Be

Đáp án bài rèn luyện 1

1-D 2-A 3-D 4-C 5-A 6-B 7-D 8-A 9-C 10-A

11-C 12-B 13-D 14-A 15-A 16-A 17-A 18-B 19-D 20-A

21-C 22-C 23-D 24-A 25-B 26-A 27-D 28-B 29-D 30-D

31-A 32-C 33-A 34-C 35-D 36-B 37-B 38-B 39-C 40-A

41-C 42-C 43-A 44-B 45-A 46-A 47-C 48-C 49-B 50-A

Luyện tập 2: bài tập về sự việc hòa vừa lòng giữa những thì nâng cao

Question 1: Billiards ……….. Considered khổng lồ be an artistic sport.

A. Is B. Are C. Have D. Has

Question 2: Cattle ……….. Raised mostly in the south of the United States.

A. Is B. Are C. Have D. Has

Question 3: Measles ……….. Proven to be caused by a kind of virus.

A. Is B. Are C. Have D. Has

Question 4: The United Nations … its headquarters in new york city

A. Have B. Having C. Has D. Khổng lồ have

Question 5: The number of the months in a year …………twelve

A. Was B. Were C. Are D. Is

Question 6: What he told you………. . Khổng lồ be of no importance

A. Seems B. Seem C. Must seem D. Have seemed

Question 7: Mr. John, accompanied by several members of the committee,………. . Proposed some changes of the rules.

A. Is B. Are C. Have D. Has

Question 8: There … lots of snow in the garden

A. Are B. Is C. Am D. Have been

Question 9: Tom doesn’t agree but the rest of us ….

A. Does B. Done C. Bởi D. Doing

Question 10: A lunch of soup & sandwiches ………not appeal lớn all of the students.

A. Is B. Are C. Vị D. Does

Question 11: Above the fireplaces ………. A portrait of Lenin.

A. Is B. Are C. Be D. Tobe

Question 12: The Japanese ……….. Believed lớn be very self-respected.

A. Is B. Are C. Have D. Has

Question 13: A hundred pounds ……….. Too expensive for that shirt!

A. Is B. Are C. Be D. Have been

Question 14: The thành phố Committee ……….. Trying lớn make the final decision about the matter.

A. Is B. Are C. Be D. Am

Question 15: Pliers ……….. For holding things firmly or cutting wire.

A. Be B. Am C. Is D. Are

Question 16: His silence … that he agrees with us.

A. Mean B. Means C. Meaning D. To mean

Question 17: One of the girls who … working in this department … my niece.

A. Is/being B. Is/are C. Is/is D. Was/were

Question 18: Everybody … trying to bởi their best at present

A. Have been B. To lớn be C. Are D. Is

Question 19: Both of the girls … pretty, but neither of them…….intelligent.

A. Are/are B. Are/is C. Is/is D. Is/are

Question 20: Jim as well as I … always busy doing English homework.

A. Be B. Am C. Is D. Are

Question 21: The study of languages … very interesting.

A. Is B. Are C. Am D. To be

Question 22: The police … come to lớn the site of the accident.

A. Have B. Has C. Has been D. Have been

Question 23: Every boy và girl in this room … the answer.

A. Known B. Know C. Knows D. Have known

Question 24: Here………the clown that you………….. Best.

A. Come/like B. Comes/likes C. Come/likes D. Comes/like

Question 25: Korean ……….. Very hard to learn.

A. Is B. Are C. Be D. Were

Question 26: My sister, together with her two children, ……….. Khổng lồ Hawaii at the moment.

A. Flies B. Fly C. Is flying D. Are flying

Question 27: No one………the right to lớn tell me what to vày or not lớn do.

A. Has B. Have C. Is having D. Are having

Question 28: John or you ………. . To be responsible for the unfinished work.

A. Is B. Are C. Have D. Has

Question 29: Both Peter and his girlfriend………. Working for a bank.

Xem thêm: Thực Đơn Ăn Dặm Cho Bé 6 Tháng Kiểu Nhật Cho Bé Từ 5, Thực Đơn Ăn Dặm Kiểu Nhật Cho Bé Từ 5

A. Are B. Is C. Be D. Is being

Question 30: Three kilos of potatoes … the basket is heavier.

A. Vị B. Does C. Make D. Makes

Đáp án bài luyện tập 2

1-A 2-B 3-A 4-C 5-D 6-A 7-D 8-B 9-C 10-D

11-A 12-B 13-A 14-A 15-D 16-B 17-C 18-D 19-B 20-C

21-A 22-A 23-C 24-D 25-A 26-C 27-A 28-C 29-A 30-D

Bài viết lúc này đến trên đây đã ngừng rồi, nếu bạn nào gọi hết được kim chỉ nan và có tác dụng hết được bài xích tập nhưng gift4u.vn đã cung cấp thì mình tin chắc hẳn rằng bạn đã cụ chắc được điểm ngữ pháp về việc hòa hợp của các thì, chủ ngữ và động từ rồi. Nhưng để ý là cũng nên thường xuyên xem lại nhằm tránh quên nhé. Chúc chúng ta học tốt!